Sydkoreanskt besök oktober 2024

Idag hade vi finbesök från Gyeongnam Education-delegation, Sydkorea. Vi fick önskemål om att servera kalla rätter från ett svenskt smörgåsbord och vår meny var:

Svensk potatissallad
Citronpepparkryddad varmrökt lax
Rostbiff
Laxtartar med ingefära & äpple serverades med sesamemulsion
Älgcarpaccio med blåbärssallad
Smörrebröd med rostbiff
Fröknäcke med vispat smör

Till dessert serverade vi kladdkaka med vispad grädde och hallon

Det blev en svensk klassiker med en twist och jag fick knappt presentera menyn för besökarna var så ivriga att ta kort på maten och även servera sig själva 😃❣️

Det är givetvis ett extra jobb men det är så väldigt roligt att få göra saker i mindre skala. 15 personer kontra ca 3000 personal och elever. Den här sortens meny kräver verkligen extra arbete och det är ett samarbete som krävs för att få ihop det hela.

För den som aldrig testat kan jag verkligen rekommendera älgcarpaccion! Den var underbar! Den som anser att vilt inte är gott har verkligen inte testat detta! Vi gravade den med torkad skogschampinjon, rosmarin, timjan, flingsalt, socker och svartpeppar i 72 timmar innan vi frös in den för att kunna skiva den i lövtunna skivor. Vi serverade med en blåbärssallad bestående av just blåbär, schalottenlök, gräslök, citronjuice och lite salt. Vi toppade med en skogschampinjonmajonnäs och även några marinerade skogschampinjoner. Känslan var verkligen svensk skog i delikatessform 😋❣️

Similar Posts